Ετικέτες

Σελίδες

menou

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Rewiew: Ο πόλεμος της ζυγαριάς



Μέσα σε λίγες μέρες διάβασα το νέο βιβλίο ''Ο πόλεμος της ζυγαριάς'', της Κατερίνας Μανανεδάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Μια ιστορία με έντονο το κωμικό στοιχείο και κύρια πρωταγωνίστρια μια απλή γυναίκα , την Αφροδίτη, η οποία λόγω του περιττού της βάρους νιώθει άσχημα και απομονώνεται από κοινωνικές εκδηλώσεις και συναναστροφές.

   
 Η ιστορία εκτυλίσσεται γρήγορα με την κεντρική ηρωίδα να προσπαθεί τελικά να χάσει βάρος με την βοήθεια διαιτολόγου και γυμνάστριας. Φυσικά περνά από διάφορα στάδια μετάπτωσης και πισωγυρισμάτων, αφού τα διάφορα συναισθηματικά κενά που έχει, έμαθε από μικρή να τα καλύπτει με μεγάλες ποσότητες φαγητού.






  Μέσα από τον κωμικό χαρακτήρα του βιβλίου ωστόσο, μεταδίδονται στον αναγνώστη πληροφορίες σχετικά με την σωστή απώλεια βάρους, την γυμναστική αλλά και την δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος που θέλει να χάσει βάρος αλλά δεν το έχει πάρει πραγματικά απόφαση. Γιατί μόνο αν κάποιος έχει πίστη στον εαυτό του και προσήλωση στον στόχο, θα καταφέρει αυτό που αρχικά φάνταζε αδύνατο.


Μία ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα και μας διδάσκει πως τίποτα δεν είναι αδύνατο αν το θέλουμε πραγματικά και παλέψουμε για αυτό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου