Ετικέτες

Σελίδες

menou

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Book Rewiew: Σε είδα

 

    Όπως θα έχετε καταλάβει διαβάζω αδιάκοπα βιβλία, ειδικά το καλοκαίρι. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το βιβλίο ''Σε Είδα'' της Claire Mackintosh που κυκλοφορεί τόσο σε 'εντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με έντονη πλοκή, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Λονδίνο με τους κεντρικούς ήρωες να είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που μοχθούν καθημερινά ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της ζωής.

Κάποια στιγμή όμως αυτή η καθημερινότητα 
ταράζεται, αφού εντελώς τυχαία η κεντρική ηρωίδα Ζώη, ανακαλύπτει πως είναι θύμα ενός παράνομου κυκλώματος, όπως και πολλές άλλες αθώες γυναίκες. Έτσι προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος και να τιμωρήσει τον δράστη με την βοήθεια της αστυνομίας.




Ο αναγνώστης ταυτίζεται με τους κεντρικούς ήρωες, αφού διεισδύει στην καθημερινότητά τους και τους γνωρίζει μέσα από αυτή, ενώ ταυτόχρονα νιώθει την αγωνία σαν να την βιώνει ο ίδιος. Οι περιγραφές είναι τόσο ζωντανές και το αίσθημα αβεβαιότητας και αγωνίας είναι διάσπαρτο καθόλη την ανάγνωση του βιβλίου, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον του αναγνώστη όχι μόνο να μένει αμείωτο αλλά να μεγαλώνει καθώς προχωρά η ανάγνωση των κεφαλαίων.


Η γραφή δεν είναι καθόλου κουραστική, απεναντίας θα έλεγα άκρως απολαυστική, ενώ η συγγραφές έχει καταφέρει περίτεχνα να αποκρύψει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον ένοχο του συγκεκριμένου παράνομου κυκλώματος παρακολούθησης ανυποψίαστων γυναικών. Μέχρι και την τελευταία στιγμή όλοι φαντάζουν ένοχοι και τελικά η έκπληξη γίνεται στο τέλος, όταν αποκαλύπτεται ο κύριος υπαίτιος, ενώ ταυτόχρονα το τέλος του συγκεκριμένου βιβλίου σηματοδοτεί την αρχή κάποιου νέου βιβλίου ίσως.

Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει τελευταία με διαφορά. Μακάρι να ακολουθήσει σύντομα και το επόμενο βιβλίο!!


Βαθμολογία: 10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου