Ετικέτες

Σελίδες

menou

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Βοοκ Review: Ευτυχία θα πει…



Λίγα λόγια


Η Βίλα Ευτυχία φιλοξενεί επτά ηλικιωμένους ανθρώπους, τρεις άντρες και τέσσερις γυναίκες, πλούσιους και κάποτε διάσημους, οι οποίοι έχουν ένα κοινό στοιχείο: είναι όλοι τους άκληροι.

Όταν η νεαρή γιατρός Μελίνα Γκρέι περνά την πύλη της πολυτελούς βίλας, έχοντας αναλάβει τη θέση της παθολόγου, δεν μπορεί να φανταστεί πως αυτή η απόφαση θα αλλάξει ολόκληρη τη ζωή της. Κυνηγημένη και η ίδια από τα φαντάσματα και τα μυστικά του δικού της παρελθόντος, θεωρεί εξαιρετική την ευκαιρία που της δίνεται με αυτή τη θέση εργασίας, ώστε να κρυφτεί από όσα και όσους την καταδίωκαν. Μα μέσα σε όλα τα συγκλονιστικά που ανακαλύπτει στο σπίτι αυτό για τον εαυτό της, τους ανθρώπους και την ίδια τη ζωή, για πρώτη φορά συνειδητοποιεί πως ευτυχία θα πει…
Η Μαρία Τζιρίτα, αγαπημένη συγγραφέας 330.000 χιλιάδων αναγνωστών, επιστρέφει με ένα ψυχογραφικό μυθιστόρημα που, μέσα από τις ιστορίες επτά διαφορετικών ανθρώπων στη δύση της ζωής τους, αποκαλύπτει τι πραγματικά σημαίνει ευτυχία…



Η γνώμη μου

Ένα όμορφο κοινωνικό μυθιστόρημα, γεμάτο ευαισθησία και στοργικότητα, που διαδραματίζεται σε μια μεγάλη έπαυλη που πλέον μετατράπηκε στο Πριγκιπότο. Σε αυτό διαμένουν πλέον οι άλλοτε γνωστές προσωπικότητες της ελληνικής showbiz αλλά και μεγάλοι επιχειρηματίες που για τους δικούς τους λόγους και τα δικά τους προβλήματα ο καθένας θέλησε να αποσυρθεί από τα ελληνικά δρώμενα και να αποστασιοποιηθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η καθημερινότητα αυτής της μικρής παρέας αλλάζει ανέλπιστα θετικά όταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού προσλαμβάνει μία νεαρή γιατρό, την Μελίνα, η οποία προκειμένου να ξεφύγει από τις σκιές του παρελθόντος εγκαθίσταται με μεγάλη χαρά στην βίλα. Σιγά σιγά γνωρίζονται όλοι μαζί της και της ανοίγουν την καρδιά τους αφού στο πρόσωπό της βλέπουν ένα χαρούμενο και έμπιστο άτομο.

Η ιστορία κυλάει ήρεμα χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο αναγνώστης βαριέται, αντίθετα μάλιστα εισβάλλει στις ζωές αλλά και το παρελθόν αυτών των ατόμων, αγωνιώντας για τις μετέπειτα εξελίξεις. Η γλώσσα είναι απλή και σε πολλά σημεία της διήγησης αισθάνθηκα κύματα συγκίνησης και χαράς για την έκβαση των γεγονότων, αλλά και αγωνία και λύπη μέσα από την διήγηση της ζωής του καθενός. Παράλληλα συνειδητοποιείς τα απρόσμενα παιχνίδια που παίζει η ζωή μη μπορώντας να τα εμποδίσεις.

Αν και δεν το περίμενα είναι ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται εύκολα και γρήγορα, αφού έπιασα τον εαυτό μου να μην θέλει να το αποχωριστεί. Ο αναγνώστης όπως ανέφερα και πιο πάνω καθ’ όλη την ανάγνωση νιώθει ανάμεικτα συναισθήματα – ανάλογα με την έκβαση των γεγονότων – αλλά στο τέλος νιώθει αγαλλίαση και χαρά με το κλείσιμο της ιστορίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Stay Tuned!!



  • Instagram: aggeliki_agrafioti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου