Ετικέτες

Σελίδες

menou

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Book Rewiew: Ο ΞΕΝΟΣ

 

Λίγα λόγια


Κι αν όλα όσα σου έλεγαν οι γύρω σου ήταν ψέματα;

  Ο Ξένος εμφανίζεται από το πουθενά, ίσως σε ένα μπαρ ή στο πάρκινγκ ή στο σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρεις την ταυτότητά του ούτε τα κίνητρά του. Οι πληροφορίες του όμως είναι απολύτως βάσιμες. Σου ψιθυρίζει λίγα λόγια στ’ αυτί και εξαφανίζεται, ο κόσμος σου όμως γίνεται κομμάτια…».

  Ο Άνταμ Πράις έχει πολλά να χάσει: έναν άνετο γάμο με μια όμορφη γυναίκα, δύο υπέροχα παιδιά και όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του Αμερικάνικου Ονείρου – μεγάλο σπίτι, καλή δουλειά. 

  Τότε εμφανίζεται ο Ξένος και το συγκλονιστικό μυστικό που του αποκαλύπτει για τη γυναίκα του διαλύει για πάντα την ψευδαίσθηση της τέλειας αυτής ζωής… Όμως ο Άνταμ θα κληθεί να αναμετρηθεί με κάτι πολύ μεγαλύτερο από τη συζυγική προδοσία για να σώσει κάτι πολύ περισσότερο από την οικογενειακή του ευτυχία – την ίδια του τη ζωή.




Η γνώμη μου


   Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με πρωτότυπη ιστορία και πλοκή, που όμως δεν φανταζόμουν ότι θα κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον μου μέχρι την τελευταία σελίδα. 

Ο ξένος πλησιάζει τον Άνταμ και του αποκαλύπτει πως η γυναίκα του, με την οποία ειναι 18 χρόνια παντρεμένος, του έχει πει ένα μεγάλο ψέμα, ενώ παράλληλα του δίνει όλες τις αποδείξεις για να το ερευνήσει και μόνος του. Και κάπως έτσι, η μέχρι τότε ευτυχισμένη ζωή που είχε με την γυναίκα του και τα παιδιά του, διαταράσσεται, ενώ ο ίδιος μπαίνει σε έναν κύκλο αποκαλύψεων προσπαθώντας παράλληλα να λύσει τον γρίφο αλλά και να προστατέψει τα παιδιά του από τον κίνδυνο που πλησιάζει.

Το ίδιο γίνεται και με άλλους ήρωες του βιβλίου, δηλαδή τους πλησιάζει ο ξένος και οι αλήθειες που τους αποκαλύπτει ταράζουν και φέρνουν τα πάνω κάτω στις ζωές τους.




Με αυτόν τον τρόπο και παρακολουθώντας παράλληλα και τις άλλες ιστορίες να ξετυλίγονται, όχι μόνο δεν κουράστηκα αλλά αντίθετα ήθελα να τελειώσω το βιβλίο, αφού η αγωνία αλλά και η έξυπνη πλοκή της υπόθεσης, σε συνδυασμό με τους ζωντανούς διαλόγους, την απλή και λιτή γραφή αλλα και την εναλλαγή των ιστοριών, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 

Ο συγγραφέας με έναν πολύ έξυπνο τρόπο, μας δείχνει την πραγματική διάσταση και την δύναμη της τεχνολογίας και του ίντερνετ και τους πολύ σοβαρούς κινδύνους που επιφέρει η ανωνυμία αυτού.

Τελικά το φινάλε, το οποίο και δεν θα σας αποκαλύψω φυσικά, με ξάφνιασε, κάτι που για μένα σημαίνει πως μέχρι και την τελευταία σελίδα δεν κουράστηκα καθόλου αλλά ούτε και απογοητεύτηκα. Πιστεύω είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε !!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Stay Tuned!!



  • Instagram: aggeliki_agrafioti


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου