Ετικέτες

Σελίδες

menou

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Book Rewiew: ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΟΤΟ



    Καλησπέρα και καλό μήνα αγαπημένες μου.



    Ελπίζω αυτός ο μήνας να είναι γεμάτος δημιουργία και πολλές αναγνώσεις!! Ναι καλά κατάλαβες.. Είμαι εδώ για να ξεκινήσω τον μήνα με την παρουσίαση ενός βιβλίου το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, και ονομάζεται '' ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΟΤΟ'' της Πηνελόπης Κουρτζή. 






Λίγα λόγια


Στα τέλη του 19ου αιώνα, δύο αδελφικές φίλες, η Αμάντα και η Κλημεντίνη, περνούν μαζί τα καλοκαίρια τους στην Κέρκυρα, όπου μοιράζονται τα μυστικά και τα όνειρά τους. Κάποια στιγμή, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Η μία, θυμωμένη από τον έρωτα, προσπαθεί να ξεχάσει. Η άλλη, πληγωμένη από τον έρωτα, μετατρέπει τον πόνο της σε δημιουργικότητα, προκειμένου να καταφέρει να ανοίξει το δικό της ξενοδοχείο στην Κηφισιά.

Έπειτα από χρόνια, οι δύο γυναίκες θα συναντηθούν στο Πριγκιπότο για να ζήσουν πάλι μια κοινή ζωή, γεμάτη από τα μυστικά του παρελθόντος αλλά κι αυτά που έρχονται να τις ενώσουν ξανά. Μα όταν ο θυμός του έρωτα ζωντανέψει εκ νέου, τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για τις δύο. Επειδή αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν μέχρι το τέλος είναι ποια από τις δύο θα πέσει θύμα στα βέλη του… Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται από το 1878 μέχρι το 1898 στην Κέρκυρα και κατόπιν στην Κηφισιά της μπελ επόκ. Μια γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Και ο έρωτας∙ ο παράνομος, που δεν έχει λόγο άνθησης, αλλά έχει λόγο ύπαρξης.



Η γνώμη μου


    Πρόκειται για ένα ρομαντικό αλλά και συνάμα ευρηματικό μυθιστόρημα με αστυνομικά στοιχεία, που με μετέφερε σε μια άλλη εποχή, πίσω στο 1900 και σε μια αλλιώτικη Κηφισιά και στην όμορφη Κέρκυρα.

Η αφήγηση κινηματογραφική σε εξοικειώνει ευθύς αμέσως με τους κεντρικούς ήρωες, ενώ ταυτόχρονα ένιωσα σαν να ήμουν η ίδια πελάτισσα στο Πριγκιπότο. Μια ιστορία αγάπης ρεαλιστική, που μας μεταδίδει τον παλμό του πάθους, όχι με λόγια και κλισέ χιλιοειπωμένα, αλλά με την δύναμη των πρωταγωνιστών να ζήσουν κάθε στιγμή αυτού του άλλοτε παράνομου και άλλοτε όχι πάθους.

Ο έρωτας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μέχρι την στιγμή που η ιστορία παίρνει άλλη πλοκή, αστυνομική, με αποτέλεσμα η αγωνία του αναγνώστη να κορυφώνεται παρακολουθώντας τις εξελίξεις για την εξιχνίαση της δολοφονίας που έγινε στο όμορφο Πριγκιπότο.

Μια ιστορία που με κράτησε καθηλωμένη καθόλη την διάρκειά της, μεταφέροντας στο τέλος το μήνυμα πως ο καθένας έχει το δικό του Πριγκιπότο, τον δικό του παράδεισο, αρκεί να τον ανακαλύψει...


Stay Tuned!!



  • Instagram: aggeliki_agrafioti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου