Ετικέτες

Σελίδες

menou

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ψωμί γάστρας !!




     Καλησπέρα αγαπημένες μου,


    Σήμερα δοκίμασα μία πολυσυζητημένη συνταγή, το ψωμί γάστρας, την οποία την βρήκα από μια ομάδα στο facebook, που ονομάζεται: Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές. 

Πρόκειται για ένα ψωμί με υπέροχη εμφάνιση, υπέροχη γεύση, και το κυριότερο...πανεύκολη!! Επειδή πολλές μου το ζητήσατε, ορίστε η συνταγή!!




Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 680 ml νερό, σε θερμοκρασία βρύσης

Οδηγίες παρασκευής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά με κουτάλα για καλύτερες ίνες στο ψωμί.

Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά τις 12 ώρες, ανάβουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και βάζουμε μέσα στον φούρνο μία γάστρα με το καπάκι της.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, αλευρώνουμε μια επιφάνεια και διπλώνουμε - ξεδιπλώνουμε το ζυμάρι.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μέρη, αν θέλουμε, και το αφήνουμε στον πάγκο με τα διπλώματα προς τα κάτω.

Μόλις θερμανθεί ο φούρνος, βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο και ρίχνουμε το ζυμάρι με τα διπλώματα προς τα πάνω.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς.
και σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το ψωμί να ψηθεί για 30 λεπτά ακόμη. Έπειτα βγάζουμε το ψωμί από τη γάστρα και το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει.


Αυτό ήταν!! Αν την δοκιμάσετε περιμένω τα σχόλιά σας.

Καλή επιτυχία!!

instagram: aggeliki_agrafioti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου