Ετικέτες

Σελίδες

menou

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Book Rewiew: Το άγαλμα στη σοφίτα της Πασχαλίας Τραυλού




   Καλησπέρα αγαπημένες μου,


   Άλλη μία ιστορία έφτασε στο τέλος της, μια ιστορία βαθιά συγκινητική, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο


«Κανείς δεν αγγίζει το άγαλμα», ήταν η αυστηρή οδηγία του Γερμανού γλύπτη Καρλ Λούντβιχ στην οικονόμο του Φρίντα. Με κανέναν δεν είχε μοιραστεί ως το 1970 την ιστορία του φημισμένου του έργου. Ώσπου ένας φόνος στη Στρατονίκη Χαλκιδικής γίνεται αιτία να αποκαλυφθεί μια αλήθεια που ανατρέπει τα πάντα. 

Το λάθος της Εβραίας Άννας να παντρευτεί τον Λουκά την εποχή του Εμφυλίου και το σφάλμα του άντρα της να  προδώσει για χάρη της τα ιδανικά του, το ανομολόγητο μυστικό του Καρλ Λούντβιχ και τα «γράμματα στον άλλο του εαυτό» όταν υπηρετούσε στο Άουσβιτς υφαίνουν τον ιστό μιας σκληρής ιστορίας μες στην οποία ο έρωτας καταλήγει να είναι ταυτόχρονα τιμωρία και κάθαρση. 
Ένα βιβλίο που τιμά την ανθρωπιά, την ειρήνη και την τέχνη μέσα στις συμπληγάδες του πολέμου. 

Πάντα αναρωτιόμουν πώς θα έγραφα με τωρινή οπτική κάποιο από τα παλιά μου βιβλία… Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μια πλήρως αναθεωρημένη έκδοση του μυθιστορήματος Τα Ρόδα της Σιωπής. Έκοψα, έραψα, μεταποίησα και, στο τέλος, διαμορφώθηκε Το Άγαλμα στη Σοφίτα, μια ιστορία ίδια μα με ολοκαίνουριο λογοτεχνικό περίβλημα. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, και μπορείτε να το βρείτε εδώ.




Η γνώμη μου

    Όπως σας ανέφερα και στον πρόλογο, πρόκειται για μία βαθιά συγκινητική ιστορία που αναφέρεται στην απάνθρωπη εποχή της ναζιστικής Γερμανίας, και συγκεκριμένα στην περίοδο της κατοχής στη χώρα μας στην βόρεια Ελλάδα.  Τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας, είναι ο Γερμανός Καρλ και η Εβραία Άννα, δύο άνθρωποι θύματα του πολέμου που ερωτεύτηκαν παράφορα, αλλά που ο έρωτας τους ήταν απαγορευμένος.

Αγάπη, έρωτας, μίσος, πόνος, θλίψη και ανέχεια είναι μόνο λίγα από τα έντονα συναισθήματα που πραγματεύεται η ιστορία μας. Κρυμμένα μυστικά από την εποχή του πολέμου έρχονται στο φως, με αφορμή έναν φόνο που γίνεται στην Στρατονίκη Χαλκιδικής, και την υπεράσπιση του δολοφόνου αναλαμβάνει η Εύα, μια νεαρή δικηγόρος διορισμένη από το κράτος.

Έτσι υφαίνονται παράλληλα δύο ιστορίες, ο έρωτας του Καρλ και της Άννας που γεννήθηκε μέσα από τον πόλεμο, και η ιστορία του Σπύρου (δολοφόνου) που τα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος είχαν ως συνέπεια την καταστροφική του πορεία.

Οι περιγραφές των βασανιστηρίων και γενικότερα της εμπόλεμης Ελλάδας είναι τόσο παραστατικές, που προκαλούν στον αναγνώστη έντονο συγκινησιακό φορτίο. Τα ιστορικά γεγονότα είναι ακριβή ενώ η πλοκή εκτυλίσσεται με τρομερό ενδιαφέρον και αγωνία. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναδεικνύει την τέχνη και δοξάζει την ειρήνη, ενώ οι ήρωες ύστερα από πολλά χρόνια φτάνουν στην λύτρωση.

Ένα βιβλίο που σας το προτείνω με χίλια να το διαβάσετε, καθώς είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ!!!


Θα τα πούμε σύντομα με μια νέα ιστορία...



facebook page: https://goo.gl/ByiDI1

Instagram: aggeliki_agrafioti

blog: http://angelsbeautyfashion.blogspot.gr/ 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου