Ετικέτες

Σελίδες

menou

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Book Review: Το Φως Που Χάθηκε




    Ξέρετε πως αγαπώ τα βιβλία και με χαλαρώσει τρομερά η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου ύστερα από μια κουραστική ημέρα. Τελευταία διάβασα ''Το Φως Που Χάθηκε'' της Τζιλ Σανταπόλο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

Δείτε το εδώ





Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που την ενέπνευσε, που τη συγκίνησε, που την κατάλαβε πραγματικά.

Έμελλε να είναι και ο τελευταίος;

Η Λούσι βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή. Προτού, όμως, αποφασίσει, πρέπει να ξεκινήσει την ιστορία της – την ιστορία τους – από την αρχή. Η Λούσι και ο Γκέιμπ γνωρίζονται ως τελειόφοιτοι του Πανεπιστήμιου Κολούμπια μια μέρα που θα τους στιγματίσει για πάντα. Μαζί αποφασίζουν ότι θέλουν να ζήσουν μια ζωή με νόημα και να αφήσουν το στίγμα τους. Έπειτα από έναν χρόνο οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά. Η επανασύνδεσή τους φαντάζει γραμμένη από τη μοίρα. Αργότερα, όμως, ο Γκέιμπ αποφασίζει να ακολουθήσει καριέρα φωτορεπόρτερ και ταξιδεύει στη Μέση Ανατολή, ενώ η Λούσι μένει πίσω στη Νέα Υόρκη. Τα επόμενα δεκατρία χρόνια θα είναι ένα ταξίδι ονείρων, επιθυμιών, ζήλιας, προδοσίας και, τελικά, αγάπης. Ήταν η μοίρα που τους ένωσε; Ήταν οι επιλογές τους που τους χώρισαν; Ό,τι κι αν συνέβη, σίγουρα δεν ήταν αρκετό ώστε να σβήσει την αγάπη του ενός για τον άλλο.

Η γνώμη μου

    Πρόκειται για ένα αισθηματικό βιβλίο γραμμένο με αρκετά λιτή γραφή. Η συγγραφέας χρησιμοποιώντας το τρίτο και πρώτο πρόσωπο, έχει ως στόχο να μεταδώσει στον αναγνώστη την αίσθηση πως το βιβλίο αποτελεί μια αφήγηση της Λούσι στον Γκέιμπ. Αυτό το χαρακτηριστικό μου άρεσε ιδιαίτερα, αφού η λεπτομερείς αφήγηση από προσωπικό επίπεδο μου μετέδωσε πιο έντονα τα συναισθήματα των δύο χαρακτήρων.

Μια ιστορία αληθινής αγάπης μεταξύ δύο νέων, που όμως οι προσωπικοί επαγγελματικοί στόχοι τους οδήγησαν σε διαφορετικά μονοπάτια. Ο Γκέιμπ φωτογράφος στην εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής, ενώ η Λούσι στην καρδιά της Νέας Υόρκης δημιουργεί την δική της οικογένεια. Δύο ζωές που εξελίσσονται ταυτόχρονα σε διαφορετική πορεία αλλά που μια πιο βαθιά σύνδεση θα τις ενώνει για πάντα. 

 Το Φως Που Χάθηκε είναι ένα μυθιστόρημα βγαλμένο από την ζωή, που μας δείχνει πως οι σκληρές αποφάσεις καθορίζουν την πορεία μας. Λογική και αγάπη αμφιταλαντεύονται επικίνδυνα με αποτέλεσμα η μοίρα να ξαναφέρει κοντά την Λούσι και Τον Γκέιμπ με απρόσμενο αλλά και δραματικό τρόπο. 

Ένα βιβλίο που με συγκίνησε αρκετά και βαθιά και σας συνιστώ να το διαβάσετε.



Stay social with me!!


facebook page: https://goo.gl/ByiDI1

Instagram: aggeliki_agrafioti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου