Ετικέτες

Σελίδες

menou

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

BOOK REWIEW: Η λίμνη των λύκων - John Verdon



  Καλημέρα σε όλες και σε όλους!!



Σήμερα είμαι εδώ με με την άποψη μου για ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα, την λίμνη των λύκων του συγγραφέα John Verdon, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.


'' Λίγα λόγια για το βιβλίο''


Θα μπορούσε ένας εφιάλτης να χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο;

Αυτό είναι το παράξενο ερώτημα που αντιμετωπίζει ο Ντέιβ Γκάρνεϊ στο νέο best seller του John Verdon. Ο κορυφαίος ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καλείται να λύσει έναν ακατανόητο γρίφο: τέσσερα άτομα που ζουν σε διαφορετικά μέρη της χώρας, χωρίς φαινομενικά να τους συνδέει τίποτα μεταξύ τους, βλέπουν το ίδιο όνειρο – έναν τρομακτικό εφιάλτη με ένα ματωμένο στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου. Και οι τέσσερις βρίσκονται με κομμένες τις φλέβες –κάτι που δείχνει πως έχουν αυτοκτονήσει– και το όπλο που έχουν χρησιμοποιήσει όλοι τους είναι ένα στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου.


Οι υποψίες της αστυνομίας εστιάζουν αμέσως στον Ρίτσαρντ Χάμοντ, έναν αμφιλεγόμενο ψυχολόγο που κάνει συνεδρίες υπνοθεραπείας στο Σαλέ Γουλφ Λέικ, ένα παμπάλαιο, τρομακτικό πανδοχείο στα βουνά Αντιρόντακ – το μέρος όπου τα τέσσερα θύματα είχαν επισκεφθεί τον Χάμοντ λίγο πριν πεθάνουν.
Προβληματισμένος από τα παράξενα κενά της επίσημης εξήγησης, ο Γκάρνεϊ αποφασίζει να κάνει τη δική του έρευνα – κάτι που τον βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο ενός ψυχρού δολοφόνου και της τοπικής αστυνομίας, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών. Οι εχθροί του Γκάρνεϊ, ανελέητοι σαν τη χιονοθύελλα που τον έχει αποκλείσει στο ανατριχιαστικό περιβάλλον της Λίμνης των Λύκων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον κρατήσουν μακριά από την αλήθεια, φτάνοντας στο σημείο να βυθίσουν στην παράνοια την αγαπημένη του γυναίκα, τη Μάντλιν.

Με τα ψυχικά του αποθέματα εξαντλημένα, ο Γκάρνεϊ είναι τώρα αναγκασμένος να ριχτεί σε μια θανάσιμη μάχη ενάντια στον πιο τρομακτικό αντίπαλο που έχει ποτέ αντιμετωπίσει.

Η Λίμνη των Λύκων είναι το νέο συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας του Verdon που οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει αριστοτέχνη, και εξιστορεί τις περιπέτειες του Ντέιβ Γκάρνεϊ που οι κριτικοί έχουν παρομοιάσει με τον Σέρλοκ Χολμς.






Η γνώμη μου

Πρόκειται για ένα καλά δομημένο και ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ που παίζει με το μυαλό του αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του. 

Η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα ιδανικό σκηνικό για τέτοιου είδους μυθιστόρημα. Ένα απομονωμένο σαλέ που περιτριγυρίζεται από βουνά, δάσος και λίμνες, όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι οι ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ένα αρκετά πρωτότυπο μυθιστόρημα που κέντρισε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή, αφού ο κεντρικός ήρωας προσπαθεί να εξιχνιάσει το μυστήριο τεσσάρων.. όχι φόνων αλλά αυτοκτονιών, για τις οποίες κατηγορείται ένας ψυχολόγος ότι προκάλεσε αυτούς τους θανάτους με την δύναμη του μυαλού του. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φαίνονται ύποπτοι ενώ ο Γκάρνεϊ προσπαθεί με ψυχραιμία και λογική να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ. Αληθινός χαρακτήρας, χωρίς υπερβολικά στοιχεία, αλλά με ανησυχίες και προβληματισμούς, προσπαθεί να φέρει εις πέρας την υπόθεση αλλά και να εξισορροπήσει τα επαγγελματικά με τα προσωπικά, καθώς οι αποκαλύψεις του παρελθόντος θα δημιουργήσουν μια ένταση μεταξύ του ζευγαριού και θα κλονίσουν σοβαρά την ψυχική υγεία της συζύγου του.

Ένα αστυνομικό θρίλερ που με προσήλωσε από την αρχή ως το τέλος αφού η διαδοχική αλλαγή των γεγονότων και οι συνεχείς ανατροπές κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία του αναγνώστη.


Βρείτε το εδώ

Stay social with me!!


facebook page: https://goo.gl/ByiDI1

Instagram: aggeliki_agrafioti


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου