Ετικέτες

Σελίδες

menou

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Book Rewiew: Το μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας




  Η Έλενα Ακρίτα μετά το βιβλίο «Φόνος 5 Αστέρων», επιστρέφει με το «Το μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.





Περίληψη βιβλίου


'' Τη δεκαετία του ’70, σε κεντρικό δρόμο της πόλης διαπράττεται ο τέλειος φόνος. 

Πολλά χρόνια αργότερα, το 2016, η δημοσιογράφος Ελσινόρη Χατζή λαμβάνει ένα ανώνυμο mail με τρία στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην ανατομία ενός εγκλήματος. Ο άγνωστος αποστολέας διψάει για δικαίωση και εκδίκηση.
Στη μία άκρη της αττικής γης, το υπέρλαμπρο αρχοντικό της Κηφισιάς. Στην άλλη άκρη, η εμβληματική Μπλε Πολυκατοικία στα Εξάρχεια. Αν οι τοίχοι τους είχαν φωνή θα φανέρωναν πολλά: μυστικά και ψέματα, πάθη και λάθη, φόνους και πόνους κι αγάπες κόκκινες σαν αίμα. Μια τεθλασμένη γραμμή, ραγισμένη σαν καρδιά, συνδέει τους ήρωες της τραγωδίας. Ο αναρχοαυτόνομος Ντίλαν, η καταθλιπτική αρχόντισσα, η ερωτευμένη κομμώτρια, το κορίτσι με τα τατουάζ, όλοι στοιχειώνονται από βαθιά θαμμένες αλήθειες.

Η Ελσινόρη ξεκινάει μια επικίνδυνη έρευνα στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής· μια έρευνα που θα τη φέρει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του «ιδεολόγου» πολιτικού, ο οποίος πατάει επί πτωμάτων. 

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα... Όταν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, τότε θ’ απειληθεί η ζωή της και οι ζωές όσων αγαπάει. ''


Η γνώμη μου


Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτική ενασχόληση για εμένα από το διάβασμα ενός λογοτεχνικού βιβλίου. 




Πρόκειται για ένα υπέροχο αστυνομικό μυθιστόρημα με ευανάγνωστη γραφή, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το διάβασα πολύ σύντομα, αφού το κρεσέντο ανατροπών και η σταθερή ουσιώδης γραφή χωρίς περιττές φλυαρίες και υπερβολές, σε κάνουν να μην θες να το αφήσεις από τα χέρια σου.




Η αναπαράσταση της Ελληνικής πραγματικότητας, γίνεται με σαφήνεια και αμεσότητα ταυτόχρονα με τη μυθοπλασία, χωρίς να κουράζει στιγμή τον αναγνώστη. Η Έλενα Ακρίτα καταφέρνει μέσω της γραφής της να σε μεταφέρει απευθείας στο σκηνικό που διαδραματίζεται η ιστορία, ενώ για το τέλος αφήνει τις περισσότερες εκπλήξεις που συνδράμουν σε ένα απρόσμενο επίλογο...ή μήπως μια νέα ιστορία;

Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο από εδώ



Stay social with me!!


facebook page: https://goo.gl/ByiDI1


Instagram: aggeliki_agrafioti











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου