Ετικέτες

Σελίδες

menou

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Book Rewiew: Φιλί στα Μάτια



Καλημέρα με αρκετό κρύο σήμερα..

Ελπίζω να είστε καλά. Λατρεύω τα βιβλία και μου έχετε δείξει πως τα λατρεύετε και εσείς. Για αυτό λοιπόν σήμερα είμαι εδώ με το βιβλίο '' Φιλί στα Μάτια'' το οποίο διάβασα και θα σας το προτείνω γιατί νομίζω αξίζει τον κόπο.




Λίγα λόγια για το βιβλίο

Με πρώτο επίπεδο μια απογορευμένη αγάπη στη μεταπολεμική Ελλάδα πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες ενός πλουσιόσπιτου, και άξονα την ένοχη σιωπή που παρασύρει σαν στρόβιλος τις ζωές μιας πλειάδας ανθρώπων, το Φιλί στα μάτια, δεν αποτυπώνει απλώς την έκκληση δυο νέων για έρωτα και επαφή. Με δράση κινηματογραφική συναρπάζει αγγίζοντας ταυτόχρονα το ευαίσθητο θέμα της βίας κατά των γυναικών σε κάθε έκφανσή της.

To Βιβλίο Λίγο κόκκινο... Και λίγο φως... Σαν δυο δροσοσταλίδες πάνω σε πέταλα τριαντάφυλλων, φιλοτεχνεί υγρά τα χείλη τους. Θα τα ενώσει με μια πινελιά. Το χέρι τρέμει. Τα χείλη σμίγουν πάνω στον μουσαμά. Υγραίνει τα δικά της χείλη, σαν να νιώθει το στόμα του. Επιτέλους, το φιλί που ποτέ δεν έδωσαν...

1922

Η Μαριγώ, με τα λιγοστά υπάρχοντά της από τη ρημαγμένη Σμύρνη, πέρασε στην Ελλάδα και μπήκε στη δούλεψη των Βασταρδήδων. Με τα χρόνια, δύο μυστικά βασάνιζαν το μυαλό της το ένα αφορούσε τις γυναίκες στο σπιτικό του καραβοκύρη, το άλλο πολλά, αναρίθμητα κορίτσια που πουλούσαν τη σαγήνη τους στα πέρατα της γης. Η Σμυρνιά οικονόμος, όμως, τα κράτησε επτασφράγιστα, κι ας της έκαιγαν τα χείλη, κι ας της μάτωναν την καρδιά.

1992

Ο Άλκης ήθελε να γίνει ηθοποιός. Ο ρόλος του Άμλετ ήταν το όνειρό του. Η Αλεξία ζωγράφιζε με μουντές πινελιές τα κομμάτια της ζωής της και πρόσμενε τον έρωτα για να αποτινάξει το προσωπείο του φόβου. Το Φιλί στα μάτια, το δικό τους ανομολόγητο μυστικό, δεν ήταν μόνο ένας πίνακας· ήταν μια έκκληση για πόθο και επαφή. Μια κραυγή απόγνωσης για το ανεπίδοτο φιλί ενός απαγορευμένου έρωτα. Όταν όμως όλα τα μυστικά αποκαλυφθούν συμπαρασύροντας όσους βρεθούν στο διάβα τους, η σχέση των δύο νέων εγκλωβίζεται στην παγίδα της σιωπής. Θα βρουν άραγε τη δύναμη να σπάσουν τα αόρατα δεσμά τους;


Η γνώμη μου

  Ένα καλογραμμένο βιβλίο με δυνατή υπόθεση που προκαλεί έντονα συναισθήματα και συγκίνηση. Την ιστορία θα την χαρακτήριζα αρκετά τραγική και θλιβερή, γεμάτη με δολοπλοκίες, πάθη και μυστικά. 

  Το βιβλίο είναι άκρως επίκαιρο, επισημαίνοντας γεγονότα που αντικατοπτρίζουν τον ρόλο της γυναίκας στο πέρασμα των ετών. Την εκμετάλλευση της με σκοπό το κέρδος, τους απαγορευμένους έρωτες μεταξύ πλούσιων και φτωχών, την κακομεταχείριση της από επιφανούς άντρες αλλά και την ψυχική υποδούλωση της.

  Σε αρκετά σημεία ο αναγνώστης νιώθει έντονη συγκίνηση, οργή αλλά και θλίψη, ενώ παράλληλα με τον τρόπο που είναι γραμμένο το βιβλίο ο αναγνώστης έχει την αίσθηση πως διαβάζει δύο ιστορίες οι οποίες όμως συνδέονται μεταξύ τους. Τέλος μπορώ να πω πως σε αρκετά σημεία προβληματίστηκα, ενώ σε άλλα που έκρυβαν ένα βαθύτερο νόημα, ένιωσα την ανάγκη να σκεφτώ σε βάθος και να διδαχθώ από αυτά.

Διάβασα το βιβλίο με αμείωτο ενδιαφέρον, αφού οι συχνές εναλλαγές και εξελίξεις κρατούσαν στα ύψη την αγωνία αλλά και περιέργεια μου. Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής και μη θέλοντας να αποκαλύψω την ιστορία, θα περίμενα ένα διαφορετικό τέλος.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ


Stay social with me!!


facebook page: https://goo.gl/ByiDI1

Instagram: aggeliki_agrafioti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου